кадър bTVРедактор: 1,4 млрд. лева са държавните пари в ББР, 1,5 млрд.

...
кадър bTVРедактор: 1,4 млрд. лева са държавните пари в ББР, 1,5 млрд.
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: 1,4 млрд. лева са държавните пари в ББР, 1,5 млрд. лева са в наличност

кадър bTV

Редактор: 

1,4 милиарда лв. са държавните пари в ББР, 1,5 милиарда лв. са в наличност в нея. Това съобщи в предаването на „ Лице в лице ” по bTV някогашният министър на стопанската система Лъчезар Борисов. Той изясни, че общата стойност на активите на Българската банка за развиване, на която той е бил в надзорния съвет преди да стане министър, е 4 милиарда.

Според Борисов няма нищо смущаващо, в случай че 1 милиарда лв. са в 8 огромни компании, без да каже непосредствено дали това е правилно. „ Това не са дотации, това са заеми с доста положителни лихви за банката ”, акцентира той. Бившият министър съобщи също, че 99,2% от компаниите, които употребяват услугите на ББР, са дребни компании. Според Боррисов, служебният министър на стопанската система Кирил Петков, който назначи комисия за инспекция в банката, е бил измамен, че там се прави нещо неправилно.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР